Scoor op social met het Social Benchmark Report 2023

Bij het stellen van doelen voor je contentcampagnes op social media zijn twee dingen belangrijk: ze moeten realistisch zijn en je moet ze ergens op baseren.

header social media benchmark

Het Social Benchmark Report van iO voorziet je van waardevolle inzichten in de wereld van social contentprestaties. Hiermee ben jij in staat datagedreven keuzes te maken om je social contentstrategie te optimaliseren.

Download het Social Benchmark Report 2023

In deze paper 

Ons team analyseerde de data van onze eigen social contentcampagnes over een periode van 18 maanden. Voor B2B en B2C, op Facebook, Instagram, en LinkedIn.  

Het resultaat? Waardevolle benchmarks waaraan jij je social campagnedoelen kunt baseren en toetsen aan de hand van KPI’s als: 

  • Click-through rate (CTR) 

  • Cost Per Mille (CPM) 

  • Cost Per Click (CPC) 

  • Engagement rate 

Zo kan je haalbare doelen stellen, de prestaties van je social media-inspanningen analyseren, en verbeterpunten identificeren. 

Social benchmark voor recruitment en employer branding 

Social media speelt ook een steeds grotere rol binnen het bouwen van een werkgeversmerk en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Daarom vind je in dit rapport een apart hoofdstuk gewijd aan de social content benchmark voor recruitment en employer branding. Hiermee kan je je strategieën verfijnen om toptalent aan te trekken. 

Stay informed. Subscribe to our newsletter

iO respects your privacy. You can unsubscribe at any time.

 Or get updates & insights via our WhatsApp newsletter!