Hoe help je vastberaden ondernemers hun zaak op te starten?

Een succesvolle zaak opstarten en jezelf ondernemer noemen … het spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. De website van Partena Professional, een organisatie die ondernemers ondersteunt en adviseert, krijgt dan ook veel bezoekers. En toch merkte Partena Professional geen groei in nieuwe klanten. Daarom gaan we samen op zoek naar kwalitatieve leads en optimaliseren we de lead generation. Hoe pakken we dat aan? Door een succes-scan te ontwikkelen die vastbesloten ondernemers, de ideale leads voor Partena Professional, uit alle geïnteresseerden filtert.
Person holding a cup

Client

Partena Professional

Challenge

Kwalitatieve leads filteren voor een optimale lead generation

Solution

Een succes-scan die inzicht geeft in het ondernemersprofiel van de lead

poster

Hoe vind je de juiste leads?

Partena Professional is een houvast voor ondernemers op verschillende vlakken en geeft zo aspirant-ondernemers de nodige ondersteuning bij de opstart van hun zaak. Dag na dag helpen de experts om succesvolle ondernemingen uit de grond te stampen. En daar draagt iO graag aan bij.

Als vaste partner spitsen we ons nu toe op lead generation. De grote vraag klinkt dan: wie zijn de ideale leads van Partena Professional? Ondernemers, dat klopt. Maar meer specifiek nog: serieuze ondernemers; mensen die vastbesloten zijn om hun carrière een draai te geven en als zelfstandige te starten. En hoe kunnen we hen onderscheiden van de dromers? Dromers zijn immers nog niet klaar om die concrete stappen richting het ondernemerschap te nemen.

We ontwikkelen er een laagdrempelige tool voor: de succes-scan. Aan de hand van hun antwoorden op verschillende vragen over het ondernemerschap, delen we de deelnemers in vier profielen in. Zo is het voor Partena Professional direct duidelijk wie de perfecte leads zijn.

Partena

Succes-scan onthult serieuze ondernemers

“Heb je rekening gehouden met de concurrentie? Ben je op de hoogte van sociale bijdragen? Heb je een boekhouder?” Met zulke vragen toetsen we op een speelse manier af hoever de ondernemers in het proces staan. Zitten ze nog volop in de wolken of zijn ze dicht bij de lancering van hun onderneming? De ondernemers én Partena Professional ontdekken het in enkele stappen.

Van geïnspireerde dromer tot vastbesloten ondernemer

De succes-scan geeft Partena Professional een goed idee over het ondernemersprofiel van de gebruiker. Op basis van de antwoorden profileren we de ondernemer als:

  • Een dromer. Een dromer is iemand die droomt van een onderneming. Die kan er zeker komen, maar eerst moet dat hoofd nog even uit de wolken.

  • Een denker. Een denker heeft al nagedacht over een toekomst als zelfstandige. Toch moeten deze ondernemers nog een heleboel stappen doorlopen voor ze klaar zijn om te starten.

  • Een bouwer. Een bouwer is actief aan het werk om van een eigen onderneming iets realistisch te maken.

  • Een entrepreneur. De onderneming van een entrepreneur staat er bijna. Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat het proces succesvol wordt.

Op deze speelse manier kunnen de ondernemers testen hoe ver ze in het ondernemerschap staan, terwijl Partena Professional duidelijk kan zien met wie het aan de slag kan.

screens

Partena Professional hand in hand met ondernemers

Door de ondernemingsprofielen is het voor Partena Professional makkelijk om de leads op te delen. Bouwers en entrepreneurs zijn klaar voor een samenwerking met Partena Professional. Het zijn leads die serieus bezig zijn met de opstart van hun onderneming en waarschijnlijk op zoek zijn naar een betrouwbare partner. Bovendien zijn ze het meest interessant voor retargeting- en remarketingacties. Na de test ontvangen ze meer informatie over de volgende stappen in het proces en sturen we hen door naar het online ondernemingsloket.

Wil dat zeggen dat dromers en denkers geen interessante profielen zijn? Absoluut niet. Dromers en denkers kunnen namelijk doorgroeien tot bouwers en entrepreneurs. Daarom sturen we hen een mail met handige tips en sporen we hen aan om beroep te doen op de diensten van Partena Professional. Denk maar aan infosessies, startersgidsen en Dreams Lab.

En werkt dat, zo’n online scan?

Zeker en vast! De scan vormt de perfecte filter voor Partena Professional om te bekijken wie de interessantste leads zijn. Op die manier dragen we bij aan lead generation; de bouwers en entrepreneurs hebben Partena Professional het hardst nodig. Bovendien verzamelen we data via de succes-scan, die we nadien kunnen inzetten voor remarketing-doeleinden.

De succes-scan kent ook veel terugkerende bezoekers. Dit toont aan dat het entertainend aspect van onze “quizification” is geslaagd. We kunnen ervan uitgaan dat aspirant-ondernemers elkaar onderling aansporen om de test te doen en te zien hoe klaar zij ervoor zijn. Dit draagt bij aan een grotere bewustwording rond Partena Professional als partner in het ondernemerschap.

En zo zijn wij, als iO, alvast erg blij om bruggenbouwer te zijn tussen Partena Professional en de dromers, denkers, bouwers én entrepreneurs van deze wereld.

Zoek jij ook de weg naar je leads? Heb je hulp nodig bij je lead generation?

Daar kunnen we je bij iO zeker bij helpen. Onze experts kunnen samen met jou kijken waar de pijnpunten en voornamelijk de doorgroeimogelijkheden liggen. Neem vrijblijvend contact op.

retail_iO2