Online tijd en geld besparen voor HORNBACH professionals

HORNBACH heeft één missie: de nummer 1 projectbouwmarkt zijn. Hoe? Door dag in dag uit de beste service te leveren. De bouwmarkt weet als geen ander waar je bij de uitvoering van je project behoefte aan hebt en is daar met de hele organisatie op ingericht. Of je nu consument, ZZP-er of kleine ondernemer bent; je wordt van oriëntatie tot realisatie ondersteund. Voor professionals is er sinds 2011 de ProfiService, ofwel service op maat waarmee tijd en geld bespaard kan worden. Onderdeel van deze service is de ProfiCard, een klantenkaart waarmee je bijvoorbeeld op rekening kunt kopen. We are you kreeg een aantal jaar geleden de opdracht om het achterliggende papieren proces te optimaliseren en digitaliseren, onder andere in de vorm van een online platform.

HORNBACH ging op zoek naar een Drupal partner voor de ontwikkeling van het platform. Belangrijk daarbij was dat deze partner ook de doorvertaling van het al bestaande concept naar de technische realisatie kon maken. iO bleek een goede match. We automatiseerden samen met HORNBACH de aanmeldprocedure voor de Profi-klanten, besteedden het debiteurenbeheer uit aan Focum en namen de leiding in het te bouwen platform.

inzicht in al je aankopen en betalingen

In 2017 ging hornbachprofi.nl live, een uniek schaalbaar platform dat direct in de eerste maand al voor meer omzet zorgde. Dankzij het platform kunnen vakmannen sindsdien hun portemonnee thuislaten en op rekening kopen bij HORNBACH. Ook kunnen ze online gemakkelijk de transacties bekijken en betalen, de paslimiet aanpassen en eventueel extra ProfiCards aanvragen en beheren. Voor De Profi-adviseurs en directie van HORNBACH levert het platform eenvoudig inzicht in en beheer van alle klanten.

blijven optimaliseren

Het platform bleef niet onopgemerkt binnen de Drupal community en viel zelfs in de prijzen bij de Drupal Splash Awards van 2018 in de categorie Tools & Apps. Sinds de livegang houden HORNBACH en iO zich nog elke dag bezig met het verbeteren van de beleving en gebruiksgemak op het platform.

Dit blog is geschreven door de specialisten van we are you.

Inmiddels is we are you onderdeel van iO. Meer weten? Neem gerust contact op!

logo iO